poniedziałek, 16 lipca 2012

Pasta z zielonego groszku

Po weekendowych wypiekach pora na coś lżejszego i zdecydowanie zdrowszego - pastę z zielonego groszku. Akurat teraz, bez problemu możemy nabyć świeży groszek i z takiego pasta będzie najsmaczniejsza. Taką pastę proponuję spożywać na śniadanie w połączeniu ze zdrowym pieczywem, najlepiej razowcem. Sycące i znakomite, a na dodatek cieszy oko. Bardzo polecam!


Składniki:
400 g świeżego groszku
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
estragon
ostra papryka
sól, pieprz

Wykonanie:
Groszek ugotować z pokrojoną w kostkę cebulą. Odcedzić. Utłuc wałkiem do ziemniaków. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę, oliwę oraz przyprawy w odpowiadającej nam ilości.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz